videokonferens.com
Nytänkande politiker VÄlj textstorlek: a | a | a
2012-02-14 08:05:58
Nyligen gjorde president Obama en för politiker ganska ovanlig sak.

Obama använde Google+Hangout med några medborgare i slutet av förra månaden. Det var fem utvalda personer som fick ställa frågor till presidenten. Ni ser det här. Det här är Vita Husets officiella version.

Det räcker att se under de första 4 minuterna hur det fungerar tekniskt. Sedan går man mer in på amerikansk politik under de resterande 50 minuterna. Bilden och kvaliteten är helt ok.

Obama är duktig på att presentera och han har varit snabb att ta till sig det nya med sociala medier exempelvis. Det gjorde han även under den förra valkampanjen. Han är en mästare att tala i bildmedia och skapa kontakt. Jag tycker det är starkt av honom att våga göra detta live som han gjorde. Det skulle fler politiker behöva.

Om Hangout
Hangout kan ha upp till 10 samtidiga användare och samtidigt ses av tusentals andra. Det skiljer Hangout från Skype. Likheten är att de inte är standardbaserade och inte kan visa en presentationsbild. Även om inte Hangout är stort här i Sverige, så har det slagit internationellt, mest för privat bruk.

Google har inte haft någon större erfarenhet av video. Hangout lanserades i somras. Man köpte svenska Marratech för 5 år sedan, men tills nu har det varit mycket tyst om video hos Google. Utvecklare finns dock kvar hos Google som tidigare arbetade på Marratech och är lokaliserade i Stockholm. Jag tror dock att Hangout är någon form av Vidyo-patent som man nyttjar med deras SVC-lösning, som gör att bild och ljud är bra trots relativt låga bandbredder.

I senaste numret av Computer Sweden skriver man att HL Display valt Google Hangaout före bland annat före Microsoft för intern kommunikation. Anledningen var kvaliteten på videosamtalen, speciellt fördröjningen, enkelheten att integrera och att många har Googlekonton och det därför kan fungera även externt.

Jag har laddat ner Hangout och kommer att låta er läsare få mina synpunkter på Hangout längre fram

Här är Googles version hur det kan fungera.

/Rolf

ANNONS


Vill Du också synas här?
 nyheter

Gå på museum!
17/4-2014
Ett museum har tagit en videorobot till hjälp, drönare för bredband och en lite annan inriktning på en mässa....
Läs mer.. 

Inga synfel
16/4-2014
Videokonferens via glasögonen är inte på g ännu. Dessutom har vi några exempel på distansundervisning i olika former....
Läs mer.. 

Skarpast möjligt
15/4-2014
Den optimala bildskärmen för det mänskliga ögat, förändringars irrgångar och en ljudnyhet har vi med idag....
Läs mer.. 

Byter spår
14/4-2014
Riksbyggen växlar videospår, ny CIO och miljardlån för mobil utbyggnad....
Läs mer.. 

Kurvan pekar uppåt
11/4-2014
Ett webinar hölls i går om video i vården, där Compodium var arrangör och Landstinget i Jönköping presenterade hur några enheter arbetade med videokonferens....
Läs mer.. 

Världen genom glasögat
10/4-2014
Håller det på att skapas en ny trend för mobil data? Ett webinar idag, en konsumentprodukt som förväntas öka kraftigt och ett företag som har haft lite för bråttom....
Läs mer.. 
Sök artikel:
 
2014-04-07 07:11:47
Glasögon vid ronden

2014-04-04
Nytt från öst

2014-04-03 07:18:20
Stor administration

2014-04-02
En reform kan sätta fart

2014-04-01
Bigger and better?info@videokonferens.com
Sidan är anpassad för IE och 1024x768

Site Meter